Ik word POPtalktrainer!

Het was voor mij even nadenken hoe ik ook alweer bij POPtalk terecht kwam! Dat moet zijn geweest terwijl ik mijn werk aan het voorbereiden was. Ik ben werkzaam als ambulant thuisbegeleider/maatschappelijk werker bij GrandCare in Nijmegen. GrandCare verzorgd maatschappelijke dienstverlening op maat, dus mijn werk is zeer gevarieerd! In mijn werk maak ik altijd graag gebruik van spel en werkbladen en zo kwam ik terecht bij POPtalk. Omdat ik zelf ook een beelddenker ben sprak mij dit al snel aan en heb ik me opgegeven voor de basis en daarna heb ik de module rouw en verlies gedaan. Al na de eerste cursusdag werd ik nog enthousiaster van de vele mogelijkheden en ging er direct mee aan de slag. Eerst zoeken naar wat materialen, winkelen kreeg voor mij een hele andere dimensie! Zo leuk om opzoek te gaan naar de materialen! In een schoenendoos sleepte ik mijn vondsten mee naar de gezinnen waar ik kwam waarbij ik dacht dat POPtalk een juiste aanvulling zou zijn. Al snel werd deze doos te klein en daar kwam de (make-up) koffer, heerlijk met vakken erin en wat makkelijker te vervoeren!

Uiteraard ben ik weleens de mist ingegaan met mijn poppetjes maar met name merkte ik het enthousiasme bij de mensen waar ik kwam. Naast de veelzijdigheid, want ik gebruik het bij kinderen, volwassenen in alle niveaus, kwam ik achter de efficiëntie van POPtalk! Vaak in korte tijd worden mij dingen veel duidelijker en zo ook andersom, dus naar de mensen waar ik mee werk. Als hulpverlener kan ik vaak al snel aan de slag met de eerder door diegene zelf gemaakte beelden! Die beelden worden vaak vastgelegd op bijvoorbeeld hun mobiel, dat zorgt voor de “oja! Momenten”

Inmiddels kan ik al veel voorbeelden van mijn gebruik met POPtalk benoemen maar dat zal ik jullie besparen, wat ik wel leuk vindt om te delen is dat ik eens bij een jongen was die een bepaald poppetje zocht die ik niet had, hij dook op zolder naar zijn opgeslagen speelgoed (hij was toen 17 jaar) en vond daar het poppetje wat hij zocht om het beeld compleet te maken!  Door het werken met deze methode en de vele succeservaringen besloot ik dat ik dit door wil geven en daarom ben ik inmiddels ook trainer van POPtalk geworden!

Binnenkort is de basis training dus ook in Nijmegen en omgeving te volgen! Wil je meer weten, mail mij dan op poptalk@dalloste.com of zoek op facebook naar poptalk Nijmegen.

Tot slot wil ik nog iets bekennen…..inmiddels is ook de koffer te klein is geworden…want wat is er veel leuk materiaal verkrijgbaar! Daarom richt ik mijn koffer vaak in op de hulpvragen die ik die dag ga bezoeken en daar hoort soms een extra doos bij of binnenkort toch een extra koffer?

Ilse Bochane