POPtalk, geschikt voor iedereen.

Voor wie is POPtalk?

Een gesprek in beeld brengen is voor iedereen verhelderend. Deze poppetjestaal is dus geschikt voor iedereen. Het is mogelijk om zelf een POPtalkgesprek te komen voeren in mijn praktijk. Heb je behoefte om inzicht of overzicht te krijgen in complexe situaties  die een rol spelen in je leven? Lijkt het of je steeds weer tegen dezelfde problemen aanloopt? Sta je voor lastige keuzes? We kunnen het samen in beeld brengen!

Ben je een ouder, werk je als leerkracht, (kinder)coach, psycholoog, (spel)begeleider, maatschappelijk werker, therapeut of vrijwilliger? Dan is POPtalk echt iets voor jou! Ook jij kunt leren hoe je zelf een POPtalkgesprek kunt voeren en hoe je er mee kunt werken in de praktijk. Op dit moment kun je kiezen uit 3 verschillende workshops:

POPtalk met kids
Voor veel kinderen geldt dat zij vaak moeilijk onder woorden kunnen brengen wat hen bezighoudt. Vooral als er sprake is van heftige gevoelens zoals bij angstagressie of verdriet. Als een kind gepest wordt, leerproblemen heeft of in een fase van rouw zit. Het samen naar de poppetjes kijken, het samenwerken en het samen 'spreken over', maakt het eenvoudig om iets bespreekbaar te maken. Communiceren over jezelf gaat makkelijker want je hoeft dan niet direct in woorden te vertellen wat je dwars zit (en als ouder of begeleider hoef je er niet direct in woorden naar te vragen); je kunt het met de poppetjes laten zien. Het kind is enerzijds toeschouwer van zijn/haar eigen situatie en anderzijds actief betrokken in het vinden van een eigen oplossing.

Kinderen of cliënten met een stoornis in het autistisch spectrum vinden het vaak erg moeilijk om zich in te leven in een ander. Hier biedt POPtalk goede mogelijkheden. Als een situatie wordt uitgebeeld met poppetjes, is het een stuk eenvoudiger om de reacties en gevoelens van anderen te bespreken. Kijkend naar de situatie met poppetjes is het ineens minder bedreigend om over jezelf en anderen te praten.

POPtalk met mensen met een verstandelijke beperking

Mensen met een verstandelijke beperking zijn vaak ook beperkt in hun (verbale) communicatie. Taal is niet hun ding. Door de taal te verbeelden kom je hen tegemoet. Je leert  beiden 'spreken' op hetzelfde niveau waardoor de cliënt  zich beter begrepen voelt. Werken met POPtalk geeft  je de mogelijkheid om meer inzicht te krijgen in wat jouw cliënt bezighoudt, wat zijn eigen werkelijkheid is, hoe hij/zij zich voelt en waar mogelijk oplossingen voor problemen liggen.

POPtalk rouw&verlies

Ben je in het bezit van een certificaat van één van bovenstaande workshops dan kun je je inschrijven voor POPtalk rouw&verlies.In de workshop: POPtalk rouw&verlies komen verschillende verlieservaringen aan bod. Je leert om met behulp van poppetjes en diverse andere materialen het verlies in beeld te (laten) brengen en te bespreken. Zo ontstaat er overzicht en inzicht in complexe situaties. Een 2-daagse workshop boordevol werkvormen om kinderen en jongeren met een verlieservaring te begeleiden. Nog geen certificaat? Informeer naar de mogelijkheden!