Natascha (POPtalktrainer) geeft ook uitvaartvoorlichting

Als gezinscoach gespecialiseerd in begeleiding van gezinnen die te maken hebben met palliatieve zorg, rouw & verlieservaringen en uitvaart werk ik voornamelijk met POPtalk.
Een mooie laagdrempelige methode die voor een grote doelgroep inzetbaar is. Bij deze methode zet mijn cliënt zijn/haar situatie aan de hand van poppetjes en symbolisch materiaal op tafel. Zo kijkt hij/zij er van een afstandje naar. Dit geeft inzichten en van daaruit kijken we samen naar mogelijke en vooral passende oplossingen. 
Het onderwerp/ probleem waar mijn cliënten mee worstelen is vaak zwaar en moeilijk onder woorden te brengen en dit maakt het extra prettig om het visueel te maken. Communiceren op eenzelfde niveau, zonder er al te veel woorden aan te hoeven koppelen. 
Beelden zeggen zo ontzettend veel meer dan woorden. 

Daarnaast geef ik ook uitvaartvoorlichting aan de hand van uitvaartspeelgoed. Nadat ik contact heb gehad met de uitvaartbegeleider laat ik in een gezin zien hoe de uitvaartdag er uit komt te zien. Op deze wijze zien kinderen wat zij op de uitvaartdag kunnen verwachten en worden (veel) zorgen, vragen en angsten weggenomen. 

De reden van mijn naamsverandering leg ik hieronder uit:

Op het moment dat ik, Natascha Peters, mijn praktijk in Alphen aan den Rijn startte in 2015, begon ik als algemeen kindercoach. Het is zo bijzonder dat ik kinderen mag begeleiden om weer Dol – Fijn & Liefdevol in het leven te komen staan. Daar is dan ook de naam van mijn praktijk uit ontstaan. Mijn logo met de dolfijnen, het hart en de kleurrijke regenboog was daar heel passend bij. Het plaatje voor mijn doelgroep klopte. 

Inmiddels zijn we een aantal jaar verder en is mijn doelgroep concreter en specifieker geworden. 
Door de opleidingen, cursussen en workshops die ik heb mogen afronden is het duidelijk geworden dat ik heel veel voldoening haal uit het begeleiden van gezinnen met (jonge) kinderen die te maken krijgen met palliatieve zorg, rouw & verlieservaringen en uitvaart. Samen kijken naar de toekomst en een weg vinden om liefdevol door te leven. De kleuren van het leven weer in gaan zien. Als metafoor gebruik ik hiervoor vaak de rups en de vlinder. De rups die zijn leven als rups achter zich laat en na tijdelijk in een cocon te leven zich ontpopt tot een prachtige vlinder om door te mogen leven. De prachtige herinneringen die hij als rups heeft opgedaan blijven bestaan, ook al is het leven totaal veranderd. Zo is het ook bij rouw- & verlieservaringen. Je neemt als het ware een nieuwe identiteit aan. Bij een nieuwe identiteit van mijn praktijk hoort een nieuwe passende naam. En zo ontstond Praktijk De Toekomst. 

Begeleiding bieden in het liefdevol dóórleven na een rouw- of verlieservaring.

Bij deze naamsverandering mag zeker een nieuw logo niet ontbreken. Eén die past bij de mijn doelgroep en de nieuwe naam van mijn praktijk. Met in mijn achterhoofd nemend de metafoor die ik vaak gebruik is deze ontstaan. Het hart voor de liefdevolle begeleiding, maar ook het hart waarin de herinneringen blijven bestaan. Na een verlieservaring laat deze wel littekens na. De rups & vlinder uit de metafoor en de kleuren om de kleuren van het leven weer te mogen zien.

Praktijk De Toekomst
Landlustweg 8
2401 LR Alphen aan den Rijn
06 5151 2879
info@praktijk-detoekomst.nl
www.praktijk-detoekomst.nl
https://www.facebook.com/praktijkdetoekomst/