Ik mis mijn papa zo als ik bij mama ben en ik mis mijn mama zo als ik bij papa ben…

Met een ernstig gezichtje kijkt ze me aan. Het is echt een probleem. Als ze bij papa is dan mist ze mama heel erg. Vooral als ze ’s-avonds in bed ligt. Maar als ze dan weer bij mama is dan gebeurt precies hetzelfde. Dan wordt ze weer zo verdrietig omdat ze papa mist.

Charlotte is 6 jaar en haar ouders zijn sinds een paar maanden uit elkaar. Vandaag gaan we werken met ‘de drie huisjes’ volgens het Signs of Safetymodel. Uiteraard combineer ik dat weer graag met POPtalk. Charlotte mag met de poppetjes en dieren het huisje van papa en het huisje van mama vullen. Samen zijn we in gesprek over de fijne momenten in ieder huis maar ook over de minder fijne momenten. Bij papa in huis is nog alles vertrouwd en kan ze slapen in haar eigen prinsessenbed. De kat woont ook nog daar en Charlotte houdt heel veel van haar. In het huis van mama is het een stuk drukker, want mama heeft weer een nieuwe vriend. En die heeft weer zelf een paar kinderen en een hond! Maar daar woont ze wel bij haar beste vriendinnetje onder één dak!

Dan pak ik er nog een 3e huis bij, dit wordt het droomhuis van Charlotte. Het is er lekker druk. Papa woont op zolder en mama met haar vriend beneden. Alle kinderen, inclusief enkele neefjes en nichtjes wonen op de 1e verdieping. Bij papa worden er nog 5 baby’s geboren (mama krijgt ze en papa verzorgt ze) en opa en oma wonen ook in haar huis. Papa krijgt ook meteen een nieuwe vriendin en Charlotte zet ook een kok neer in het huis zodat die voor iedereen kan koken!

Vol trots kijkt ze naar haar huis. ‘Zo zou ik het wel willen’, zucht ze.